X
Utiliteitsbouw: Phoenix Contact bouwt IFD&R kantoor en kenniscentrum in Zevenaar

Phoenix Contact bouwt IFD&R kantoor en kenniscentrum in Zevenaar

Voor Phoenix Contact BV in Zevenaar hebben wij een Industrieel, Flexibel & Remontabele uitbreiding van het kantoor ontworpen.

Phoenix Contact is de afgelopen jaren onstuimig gegroeid en heeft extra ruimte voor kantoor en de opleidingen hard nodig. Engineering is voor Phoenix Contact steeds belangrijker geworden. In plaats van alleen het leveren van de hardware, is het ontwerpen en werken met de hardware steeds belangrijker geworden. Om aan de behoefte van steeds intelligentere schakeling en sturing te voldoen is Phoenix Contact steeds meer een kennisbedrijf geworden.

Deze kennis gedreven onderneming vraagt ook om een andere en flexibelere huisvesting waarbij naast verkoop en service ook plek moet zijn voor engineering en kennisoverdracht in de academy. De academy is speciaal ontwikkelt om de kennis van het eigen personeel maar ook het personeel van klanten op een steeds hoger niveau te brengen. Hierdoor kunnen de opdrachtgevers van Phoenix hun processen ook continue blijven optimaliseren.

De uitbreiding van Phoenix Contact is naar wens van de opdrachtgever zo ontworpen dat het industrieel te bouwen is, flexibel te gebruiken is, eenvoudig te demonteren is en elders weer opgebouwd kan worden. Uit deze randvoorwaarden groeide een ontwerp met een zelfstandig stabiele staalconstructie waar in flexibele betonvloeren worden gecombineerd met zwevende estrich-vloeren en een sandwichgevel met aluminium kozijnen. Alle elementen zijn eenvoudig te monteren en weer los te koppelen.

De installatie is ook uit componenten opgebouwd, door gebruik te maken van een installatievloer zijn alle verdieping flexibel indeelbaar. Via EMALYTICS, het gebouw management systeem van Phoenix, worden alle installaties aangestuurd en is het daarmee mogelijk het energieverbruik te minimaliseren en de flexibiliteit te maximaliseren terwijl de installatie niet overgedimensioneerd hoeft te worden.

Het ontwerp laat ook duidelijk zien dat het een IFD&R gebouw is: functioneel met de esthetiek van het weglaten en herkenbaar opgebouwd is uit elementen.

De bouw van de uitbreiding is in oktober 2021 gestart en de opening is gepland in mei 2022.

Delen: