X
Utiliteitsbouw: Coers en Roest

Coers en Roest

Coers en Roest - drukkerij met kantoor

Opdrachtgever Coers en Roest BV
Opdracht 2017 Oplevering 2018

In verband met een stadsvernieuwingsproces aan de oostzijde van het centrum van Arnhem zijn diverse locaties aan de Rijnkade door Volkshuisvesting gekocht om woningbouw te kunnen realiseren.
Coers en Roest drukkers en vormgevers zijn sinds 1887 in Arnhem gevestigd, moesten op zoek naar nieuwe bedrijfshuisvesting. Vanwege de historische band met de stad en de vele relaties in de stad, heeft Coers en Roest gekozen voor een nieuwbouwlocatie nabij de Westervoortsedijk in Arnhem.
Om al vanaf het begin de kosten te optimaliseren is er gekozen voor een samenwerking met H.Hardeman BV uit Veenendaal. De basis van het ontwerp zijn de functionele eisen vanuit de drukkerij en de bedrijfsvoering op kantoor. In de technische uitwerking hebben we steeds gekozen voor het maatvoeringssysteem van de elementen van Hardeman. Als toevoeging is op de zuidelijke en oostelijk gevel van het kantoor een luifel en zonwering ontworpen. Dit accentueert tevens mooi de stedenbouwkundige plaatsing op de hoek van de Snelliusweg in Arnhem.
Coers en Roest is op de toekomst ontworpen en is een energiezuinig en gasloos gebouw.

Delen: