X
Restauratie: Postkantoor Velp

Postkantoor Velp

Postkantoor Velp gerestaureerd en aangepast ten behoeve van een communicatiebedrijf.

Opdrachtgever Giesbers communicatie groep
Opdracht 2008
Oplevering 2010

Het postkantoor, een ontwerp van rijksbouwmeester C.H. Peters, is gebouwd in 1910. In die periode werd het verplicht dat elke zelfstandige gemeente een post en telefoonkantoor moest hebben.
In die tijd werd de huisvesting van het postkantoor gecombineerd met de huisvesting van de directeur van het postkantoor. Bij het postkantoor, en ook bij meer postkantoren, zie je een dubbele ingang, met gelijke statuur, een voor het kantoor en een voor het huis
In 1960 is de vleugel, grenzend aan de Hoofdstraat, ingrijpend verbouwd en uitgebreid. Hierbij zijn de gevels behouden en is de gehele inwendige structuur vervangen voor een betonskelet.
Met behulp van kleurenpalet zijn de grote verschillen in constructie overbrugd.

Delen: