X
Actueel: Visie transformatie Talsmalaan met entree Hartenstein

De Reijenga-Mavo staat al sinds 1996 leeg. Sinds 2016 zijn wij betrokken bij het open planproces. De 4 landgoederen op de helling heeft het open planproces afgesloten met een visie landgooederen en buitenplaatsen waarbij kansen van de lokatie Hartenstein benoemd zijn.

Op basis van dit kansen-document hebben we in competitie een ontwerp gemaakt met als basis transformatie van de bestaande school en met als doel het creëren van een heldere entree naar het park, het integreren van het parkeren en het versterken van de omliggende functies; museum, horeca en wonen.

De bestaande school splitsen we in 3 delen. De oorspronkelijke school transformeren wij tot wonen met respect tot het park, de gymzaal wordt het airborne-paviljoen, een multifunctionele oranjerie voor ontvangsten van groepen en presentatie aan scholen. Van de drie bijlokalen gebruiken we de fundamenten om een depot voor het museum te realiseren.

artikel in de gelderlander Architectenbureau maakt alternatief plan voor oude mavo in Oosterbeek: ‘Sloop het gebouw niet’

Meer weten?

Delen: