X
Actueel: Energieneutraal woonhuis Breukeleveen

Energieneutraal woonhuis in Breukeleveen

Een uniek diep perceel aan de Herenweg in Breukeleveen en een speciale wens voor een huis met dubbele bewoning lagen ten grondslag aan deze bijzondere villa.

Het diepe perceel dat omsloten is door buigende watergangen naar de stille plas en de beperkingen binnen het bestemmingsplan zorgde voor een smal en lang bouwperceel. De dubbele bewoning met privacy en een haventje met botenhuis vormde de basis van het ontwerp.

Het plot is voor één woonhuis bestemd, daarom is een eenduidig volume vereist. Het programma voor beide delen totaal anders; de ene helft woont een gezin met 2 kinderen en de andere helft door een echtpaar. Kortom er moest een helder ontwerp komen met verscheidenheid onder één kap. En natuurlijk de wens om duurzaam, klimaat- en energieneutraal te kunnen wonen.

Het resultaat mag er zijn; de langgerekte en geknikte kap verbindt beide delen van het huis en voorziet het huis ook van energie. In de knik wordt niet alleen het huis verbonden maar ook de privacy gegarandeerd met het geïntegreerde botenhuis met haventje als wig tussen de beide delen. Terwijl de kap de eenheid vormt, is het huis “onder de kap” totaal anders vormgegeven.

Het huis is gebouwd in prefab houtskeletbouw, waardoor is de ecologisch footprint laag. De 43 zonnepanelen zijn geïntegreerd in het dak en voorzien de woningen en de warmtepompen van voldoende energie om off- grid te kunnen functioneren. Het huis is gasloos en CO2-vrij en voldoet aan alle eisen van 2050!

<
>

Meer weten?

Delen: