X
Actueel: Akkoord welstand Jagerskamp binnen!

Wij hebben de opdracht gekregen om een nieuw woonhuis te ontwerpen op de Jagerskamp. De opdracht beslaat het ontwerpen van het gewenste woonprogramma in combinatie met een ruimtelijke reactie op de locatie.

De locatie heeft duidelijk twee kanten. In het zuiden ligt de kracht van de plek: uitzicht met eigen coulisse, de openheid en de beslotenheid die er voor zorgen dat deze plek uniek is.

Aan de noordzijde is het woonhuis richting de Paasbergflat gesloten zodat de bewoners afgeschermd worden van de bewoners van de Paasbergflat. Aan deze zijde wordt een lagere aanbouw met carport en berging geprojecteerd met een nieuwe aansluiting op de Jagerskamp.

Bij de geknikte massa opent het huis zich als accentuering van de entree aan de Jagerskamp. De verblijfsruimten zijn allen gericht op het uitzicht en de zon. Het peil bij de entree ligt een halve meter hoger ten opzichte van de verblijfsruimten aan de zuidzijde. Hierdoor sluit de vloer zowel aan de noordzijde als aan de zuidzijde aan op het natuurlijke profiel.

<
>

Meer weten?

Delen: